Skip to main content
online-oglasavanje-reklame-google-facebook-itd-marketing

ONLINE REKLAME

I OGLAŠAVANJE

Online reklamne kampanje garantuju višestruko povećanje profita i povrat investicije već u prvoj godini

Ukoliko znate šta radite …

Online oglašavanje je najučinkovitiji oblik oglašavanja u istoriji industrije jer omogućava odabir kupaca kojima se plasira reklama, odabir pristupa svakoj ciljanoj grupi i pruža nemjerljivo širu publiku od bilo kojeg konvencijalnog medija. Kao takvo, online oglašavanje je neophodan dio uspješnog poslovanja.

POVRAT INVESTICIJA U MARKETINGU

400
Email marketing
220
SEO - Optimizacija sadržaja za pretraživače
195
SMM - Marketing na društvenim mrežama
105
Marketing putem mobilnih uređaja

Proširenje poslovne mreže, pronalaženje novih kupaca i novih načina ostvarivanja prihoda, te znatno bolja briga o postojećim kupcima su ciljevi koje možete lako ostvariti. Počnite sa izradom kvalitetne i funkcionalne web stranice ili još bolje online prodavnice. Imajte na umu da je web stranica osnova online poslovanja Vaše firme i da Vam može nanijeti štetu jednako kao i donijeti korist. Trošak niske cijene i kvalitete rada je opipljiv; košta Vas kupaca, košta Vas novca, košta Vas vremena i u konačnici rezultira nazadovanjem Vaše firme. Kao u svim segmentima uspješnog poslovanja, pažljivo birajte s kim sarađujete.

Kada imate gdje primiti kupce i pobrinuti se da novac potroše kod Vas a ne kod konkurencije, onda je pravo vrijeme da ih pozovete. Postoji široka paleta alata i mogućnosti da privučete potencijalne kupce; reklame na pretraživaču – Google Ads, online reklamne plakate – banneri, reklame putem društvenih mreža, e-mail reklame, redovno kreiranje i plasiranje korisnih sadržaja- content marketing, PR članci, reklamiranje putem viber i messenger aplikacija, sms oglašavanje i još mnogo toga.

DIGITALNI MARKETING

Izrada-web-sajta
Pokretačka snaga online poslovanja

Web stranica / Web shop

Web stranica / web shop je alat oko kojeg se vrti sve. Služi da informiše, edukuje, stvara vezu i povjerenje koje gradi brend, promoviše Vašu firmu i u konačnici prodaje Vaše proizvode.

Pokretačka snaga online poslovanja svake firme, nešto što se danas podrazumijeva i što svaka firma, kompanija ili organizacija treba imati. Web stranica / web shop je alat oko kojeg se vrti sve. Služi da informiše, edukuje, stvara vezu i povjerenje koje gradi brend, promoviše Vašu firmu i u konačnici prodaje Vaše proizvode. To je Vaša druga “kuća”, poslovni prostor na internetu. Radom na web stranici, pisanjem kvalitetnih tekstova na blogu ili novostima (copywriting) stvara neprekidan odnos sa posjetiocima i privlači njihovu pažnju.

Optimizacija-web-stranice-za-pretrazivace-google-search-engine-optimisation-seo-itd-marketing
Optimizacija za web pretraživače

SEO

Šta je SEO, najčešće nas pitaju klijenti. SEO je najbolja dugoročna investicija. SEO je temelj digitalnog marketinga.

Šta je SEO, najčešće nas pitaju klijenti. SEO je najbolja dugoročna investicija. SEO je temelj digitalnog marketinga. Google i drugi pretraživači koriste robote koji danonoćno prelaze sve stranice, prikupljaju razne podatke o njima, indeksiraju ih odnosno vrše detaljnu pretragu koju pohranjuju u svoju bazu. Nakon toga algoritmi analiziraju stranice u indeksu. Na osnovu stotinu faktora i signala koji se konstantno mijenjaju i nadopunjuju pretraživači odlučuju kakav će biti redoslijed postavljanja stranica korisniku koji nešto pretražuje po određenim ključnim riječima. Možemo obezbjediti sve u vezi SEO usluge. U nastavku ćemo navesti samo nekoliko bitnih segmenata kako do organskog prometa i dobre pozicije Vaše internet stranice: Koliko se sadržaj sviđa Vašoj ciljanoj publici, arhitektura web stranice, Koliko je dobro postavljeno korisničko iskustvo kako ne bi dolazilo do brzog napuštanja stranice, kodovi- da li ih pretraživači razumiju, da li stranica gradi povjerenje, autoritet, stručnost, vrijednost, linkovi i veze ka stranici i linkovi i veze sa drugih stranica ka Vašoj, lokacija, kvalitet fotografija i videozapisa, dupli sadržaj, mobilna pretraga i još mnogo toga.

dizajn-marketing-reklame-na-drustvenim-mrezama-Itd-Marketing
Optimizacija za web pretraživače

Društvene mreže

Nezaobilazan vid online oglašavanja. Zašto? Zato što su u konstantnom razvoju, na društvenim mrežama smo svi.

Nezaobilazan vid online oglašavanja. Zašto? Zato što su u konstantnom razvoju, na društvenim mrežama smo svi. Kreiranje dobrih visuala, objava, fotografija, videa, dizajniranjem istih i pisanje privlačnog, zanimljivog i korsinog teksta je siguran put ka stvaranju brenda. Oglašavanjem se obraća ciljnoj grupi kako lokalno tako i regionalno i globalno. Ovaj digitalni svijet je priča za sebe, nikako ga ne smijete zaobići u današnjem vremenu. Nije dovoljno samo objavljivati sadržaj, potrebno je mnogo više od toga u čemu Vam možemo pomoći.

neke-od-važnijih-Internet-usluga-za-Internet-marketing
Oglašavanje putem e-mailova

E-mail marketing

Slanje e-mailova na unaprijed pripremljenu i odabranu mailing listu. Lista pretplatnika zainteresovanih za Vaše proizvode i usluge može se prikupljati na više načina.

Slanje e-mailova na unaprijed pripremljenu i odabranu mailing listu. Lista pretplatnika zainteresovanih za Vaše proizvode i usluge može se prikupljati na više načina. Nedostatak ovog načina oglašavanja je što dosta mailova može da ode u „spam“, isto tako ako nemate dobar naslov maila uzalud se zatrpava nečiji inbox što može biti kontraproduktivno te sa ovim načinom oglašavanja treba imati poseban pristup, biti oprezan, detaljno planirati strategiju i nikako ne biti agresivan i nametljiv.

Android-mobilne-aplikacije-Itd-Marketing
Efikasna marketinška taktika

Messenger, Viber i SMS oglašavanje

Da li koristite Messenger oglase da biste povećali prodaju, povećali broj konverzija i kvalifikovali potencijalne kupce? Messenger oglasi će Vam uštedjeti vrijeme i novac.

Efikasna marketinška taktika su oglasi Facebook Messenger-a. Da li koristite Messenger oglase da biste povećali prodaju, povećali broj konverzija i kvalifikovali potencijalne kupce? Messenger oglasi će Vam uštedjeti vrijeme i novac. SMS oglašavanje nije zastarjelo jer svi telefoni mogu primate SMS poruke, nije potrebno da primalac ima instaliranu bilo kakvu aplikaciju. Viber oglašavanje ima prednost, moderniji je. SMS i Viber imaju svoje prednosti ali i nedostatke kao što su: slanje od 100 do 1000 karaktera, slanje fajlova putem SMS-a nije moguć, mogućnost blokiranja moguć je samo na Viberu, naplaćivanje svake isporučene SMS poruke dok kod Vibera samo isporučene i slično.

Promocija-u-sklopu-portala-kuponpopust
Reklame na posjećenim online lokacijama

Displej networks

Ovaj vid marketinga obuhvata više vidova online oglašavanja kao što su plaćeno oglašavanje na pretraživačima – popularni Google ads, oglašavanje putem bannera, multimedijalne reklame.

Ovaj vid marketinga obuhvata više vidova online oglašavanja kao što su plaćeno oglašavanje na pretraživačima – popularni Google ads, oglašavanje putem bannera – iskačućih statičnih ili dinamičnih reklama na raznim web platformama koji sadrže tekst, sliku ili video a koji se najčešće plaćaju po učinku, odnosno po kliku, omogućavaju kontakt sa ciljanom publikom, postavku ključnih riječi vezanih za Vaše poslovanje, targetiranje po geografskom području i drugim važnim parametrima.

Programe online oglašavanja Vam nudimo na principu jednogodišnjih ugovora, u sklopu kojih radimo na postavljanju čvrstih temelja i razvoju strategije oglašavanja koja će ostvariti povrat ulaganja i prije isteka ugovora. Na ovaj način osiguravamo dovoljno vremena za kvalitetno planiranje i izvršenje reklamnih kampanja za Vašu firmu. Nakon završetka ugovora imate pripremljen teren i razrađene mogućnosti da samostalno nastavite voditi reklamne kampanje Vaše firme.

U sklopu ugovora nudimo promociju putem naših in-house projekata Biznispromo, Kuponpopust i Gradski Magazin Banja Luka, kao i promociju putem naših kanala na društvenim mrežama sa više od 20.000 pratilaca.

Ne trošite novac na reklame koje ne prodaju

Kreativnost bez strategije se naziva umjetnost, a kreativnost sa strategijom je dobra reklama.

Kontaktirajte nas
Odabir jezika