Skip to main content

Sve češće možemo čuti ili vidjeti kako neko ima loše iskustvo i velike probleme zbog toga što mu se neko drugi prijavio na neki njegov račun. Iste probleme smo i mi rješavali našim klijentima. To se najčešće dešava jer malo ko shvata ozbiljnost tog problema dok ga nekim slučajem isti ne snađe.

Sa Facebook-a, Instagram-a, Gmail-a, Yahoo.com, Webmail-a, LinkedIn-a, Twiter-a, You Tube naloga, Pinterest naloga, eBay nalogaweb sajta, Bing naloga, MSN naloga, Amazon naloga, i mnogih drugih platformi …… redovno izlazimo a da se uopšte ne “odjavljujemo”. Samim tim smo potencijalna meta za “napad”.

Važno je napomenuti da je procedura vraćanja bilo kojeg naloga jako kompleksna, dugotrajna, neizvjesna i obeshrabrujuća. Ako se sami ne pobrinemo za svoju sigurnost na internetu ne možemo računati na podršku koja nam može garantovati vraćanje računa u nekom određenom vremenskom roku.

Svaki korisnički račun ima naziv: ime, broj telefona ili e-mail te šifru za pristupanje. E sad, svi mi imamo jako mnogo korisničkih računa/naloga. Ono što svaka platforma u svojim uslovima korištenja i bezbijednosti navodi je da šifra bude autentična, odnosno da istu nikad ne koristimo na još nekim mjestima. A da li to zaista tako radimo? NAJČEŠĆE NE!
Pa sa kojom pričom onda nastaviti dalje….!

Mnogo osoba čak ne zna ni koji e-mail koristi a tek koja je šifra. Znači potrebno je vratiti sve na početak. Kada su biznisi (firme) u pitanju sve to mogu povjeriti #marketinškoj #agenciji. Takođe na ovu temu kod marketinških agencija se mogu firme ili fizička lica edukovati ili tražiti pomoć i uslugu.

Evo par mogućnosti koje štite korisničke račune:

1. Jaka lozinka
2. Dvostruka provjera autentičnosti
3. Uključena upozorenja o prijavi nekog drugog na vaš račun

Ako npr. neku lozinku upotrebljavate i na drugim platformama, manja je sigurnost vašeg korsničkog računa. Odaberite sigurnu lozinku koju ne upotrebljavate na drugim mjestima. Odaberite lozinku koju ćete lako zapamtiti a koju će drugi teško pogoditi. Nemojte drugima olako davati svoje lozinke.

Ako ste u potrazi za marketinškom agencijom koja će vaš biznis podići na viši nivo, nazovite nas na broj telefona +387 65 657 444 ; pišite nam direkno na mail u kontakt formi OVDJE ili putem maila marketing@itdmarketing.com

Odabir jezika